Credite agricole

Cine poate accesa creditul agricol?

Iti multumim ca ai accesat pagina noastra dedicata creditelor agricole, ramai alaturi de noi si iti vom arata cum iti poti finanta usor proiectele daca esti fermier sau producator agricol.

Echipa Portofin intelege cat de importanta este agricultura pentru economia tarii si cata nevoie de credite au agricultorii si fermierii pentru a-si finanta investitiile in utilaje, lucrari si campanii sezoniere sau pentru achizitia de teren agricol suplimentar, necesar dezvoltarii fermelor. Avem pregatite solutii de creditare pentru agricultura cu scopul cresterii afaceriilor din acest domeniu. Atinge-ti rapid obiectivele cu ajutorul produselor noastre si te bucuri de planuri de rambursare personalizate in functie de sezonalitatea recoltelor.

Creditele agricole oferite de Portofin in Romania se adreseaza mai multor categorii de agricultori. Poti solicita creditare pentru agricultura daca esti producator agricol individual (persoana fizica) sau ai o afacere agricola organizata sub forma unei entitati economice de tip SRL, II (intreprindere individuala) sau PFA. Pentru a accesa creditele agricole pentru persoane fizice sau pentru persoane juridice, trebuie sa dovedesti ca ai avut activitate in acest domeniu pentru o perioada de cel putin un sezon agricol incheiat, astfel incat sa poti demonstra implicarea ta, precum si nevoile concrete pe care le ai pentru dezvoltare.

Ramurile sectoarelor de activitate pentru care avem programe de credite agricole acopera o gama variata de activitati agricole, de la culturi legumicole si cerealiere, la viticultura, pomicultura sau zootehnie. Astfel, in orice sector agricol ai activa, vei putea obtine credit pentru investitii, credit pentru achizitia de terenuri intravilane si extravilane sau credit agricol online pe care il poti utiliza pentru suplimentarea capitalului de lucru.

Cum functioneaza creditele pentru agricultura?

Pentru a veni in sprijinul persoanelor fizice si a persoanelor juridice care solicita credite pentru agricultura cu sau fara garantii, Portofin ofera doua tipuri de programe de credit agricol:

 • Linia de credit agricol: Acest produs ce face parte din gama creditelor agricole pentru persoane fizice sau persoane juridice, este una dintre cele mai simple modalitati de finantare pe care te poti baza si cu ajutorul careia iti poti indeplini obiectivele afacerii. Odata aprobata, linia de credit agricol iti ofera acces la banii imprumutati ori de cate ori ai nevoie. Vei putea solicita transe noi de credit, la nevoie, si vei putea achita la datele scadente stabilite in functie de specificul activitatii desfasurate. Cu un astfel de credit pentru fermieri poti accesa rapid fonduri atunci cand ai nevoie, fara a mai fi nevoit sa indeplinesti alte proceduri sau procese birocratice. Alaturi de celelalte produse pe care le oferim, precum creditele IMM sau creditele PFA, linia de credit agricol iti ofera un nivel ridicat de flexibilitate in gestionarea cheltuielilor curente si achizitia de bunuri (utilaje, echipamente, material saditor etc.) necesare proceselor si campaniilor agricole.
 • Credite agricole in rate: Cele mai utilizate credite pentru agricultori sunt cele destinate investitiilor, fie ca vorbim de achizitia de utilaje, masini, animale sau facilitati de productie. Portofin ofera credite in rate micilor producatori agricoli cu atestat precum si fermierilor cu personalitate juridica, pe care le pot achita dupa valorificarea produselor obtinute. In functie de capacitatea de productie si rezultatele previzionate vei putea solicita fondurile care sa te ajute la dezvoltarea afacerii.

Alege tipul de credit agricol de care ai nevoie

Credit agricol in rate
pentru investitii
Alege suma imprumutului
100000 Lei
Alege perioada imprumutului
24 luni

Investeste in compania ta atunci cand este momentul potrivit. Solicita pana la 500.000 LEI online si achita in 60 de rate!

Foloseste simulatorul alaturat pentru a vedea care sunt costurile creditului in functie de suma solicitata si perioada de rambursare.

Sumar imprumut
Suma imprumutata 100.000,00 Lei
Rata lunara 5.591,36 Lei
Total de plata 135.024,13 Lei
Rata anuala a dobanzii poate fi negociata.
Linie de credit agricol
pentru capital de lucru
Alege suma imprumutului
50000 Lei

Chiar daca incasarile tale intarzie finanteaza-ti activitatile curente din linia de credit pentru persoane juridice.

Are o valabilitate de 36 de luni de la momentul semnarii contractului. Retragi si rambursezi cand ai nevoie, direct din contul de client.

Sumar imprumut
Suma imprumutata 50.000 Lei
Dobanda de plata lunara
(in cazul utilizarii intregii sume)
1.500 Lei
Rata anuala a dobanzii poate fi negociata.

Exista numeroase investitii pe care le poti face intr-o ferma pentru a imbunatati productia, eficienta si rentabilitatea, cu ajutorul unui credit agricol de la Portofin. Iata cateva exemple:

 • Achizitionarea de utilaje agricole moderne. Creditele pentru agricultura finantate de Portofin, te ajuta sa investesti in utilaje de ultima generatie care sa-ti usureze si eficientizeze munca. Fie ca vorbim de tractoare, combine, remorci, fie ca facem referire la alte utilaje agricole avansate, toate te vor ajuta sa faci pasi importanti spre dezvoltare, reducand considerabil efortul si timpul necesar tuturor lucrarilor.
 • Construirea sau modernizarea infrastructurii fermei. Amenajarea unor cladiri de depozitare a recoltelor sau de adapostire a animalelor, sere sau solarii, precum si modernizarea celor existente cu ajutorul unui credit pentru agricultura. Asa poti extinde sezonul de productie, proteja culturile, recoltele și animalele de factorii meteorologici.
 • Irigatii. Apeland la un credit agricol poti instala un sistem de irigare modern care poate asigura un aport regulat de apa in timpul secetelor sau in perioadele cu precipitatii scazute, imbunatatind astfel randamentul culturilor.
 • Tehnologii agricole inteligente. Creditele agricole pot fi instrumente utile pentru a face trecerea la utilizarea senzorilor, automatizarilor si a tehnologiilor agricole inteligente care pot monitoriza si gestiona eficient resursele, precum apa si energia, si care pot ajuta la optimizarea proceselor de productie.
 • Imbunatatirea calitatii solului. Prin accesarea unui credit pentru agricultura fara garantii de la Portofin poti realiza investitii in analize de sol si poti aplica ameliorari corespunzatoare care pot duce la cresterea fertilitatii solului si la pastrarea sanatatii plantelor cultivate.
 • Diversificarea culturilor. Accesand un credit pentru agricultura poti adauga culturi suplimentare sau poti face trecerea la culturi de nisa care ar putea contribui la diversificarea productiei si la reducerea riscurilor asociate in general, in sectorul agriculturii.
 • Cresterea animalelor. Cu ajutorul unui credit pentru achizitie de teren poti face trecerea catre o ferma mixta, poti investi in cresterea animalelor pentru carne, lapte sau oua. Aceasta directie de actiune poate adauga o sursa suplimentara de venituri.
 • Energie regenerabila. Instalarea panourilor solare sau a unor generatoare eoliene poate reduce costurile cu energia electrica si poate face domeniul tau de activitate mai sustenabil din punct de vedere ecologic. Cheltuielile pentru instalarea acestor tehnologii se pot realiza comod prin accesarea unui program de credit agricol oferit de Portofin.
 • Tehnologii de stocare si procesare. Cu ajutorul creditelor agricole poti trece la un nivel superior in activitatea fermei tale prin achizitionarea de echipamente pentru stocarea si procesarea productiei agricole. Astfel, vei adauga plus valoare produselor si le vei face mai usor de comercializat.
 • Instruire si dezvoltarea personalului. Apeland la creditele agricole Portofin poti investi in instruirea si dezvoltarea personala si profesionala in randul angajatilor, astfel le poti creste nivelul de competente si poti ridica eficienta fortei de munca, contribuind astfel la succesul general al fermei si la cresterea continua a productivitatii.
 • Pregatirea pentru schimbarile climatice. Pe masura ce schimbarile climatice devin mai pronuntate, utilizarea creditelor agricole te pot ajuta sa faci investitii necesare in masuri de adaptare, cum ar fi gestionarea apei si achizitia de hibrizi rezistenti la seceta. Acestea pot fi esentiale pentru supravietuirea fermelor.
 • Promovarea produselor. Creditele pentru agricultura pot fi si instrumente utile pentru investitia in promovarea produselor agricole si dezvoltarea unui brand usor de recunoscut. Acest lucru poate creste cererea pentru produsele fermierilor si poate adauga valoare de piata suplimentara fermelor.

Fa o analiza atenta a necesitatilor si resurselor fermei tale inainte de a face investitii semnificative, ia in considerare consultarea unui expert agricol sau a unui consultant financiar pentru a lua decizii informate. Specialistii nostri te pot ajuta cu analize si sfaturi ca sa fii sigur ca banii solicitati vor ajuta la cresterea productivitatii afacerii tale si vor produce la randul lor venituri suplimentare. Pentru a fi un real sprijinim pentru fermierii romani, creditele oferite Portofin vin la pachet cu experienta noastra in domeniul financiar. Ne dorim sa contribuim la cresterea micilor afaceri si acordam antreprenorilor, pe langa creditele agricole pentru fermieri sau agricultori, si credite pentru firme nou infiintate sau alte tipuri de credite pentru firme, pentru ca o infuzie de capital la momentul potrivit poate fi calea catre succes.

Program credite agricole - Cum poti accesa un credit agricol online?

Timpul este pretios mai ales in agricultura, unde lucrarile sezoniere nu sufera amanari. De aceea, pretuim timpul si efortul pe care le depui zilnic pentru munca ta si gasim mereu solutii care reduc timpul necesar cu solicitarea si aprobarea unui credit agricol, pentru a obtine cat mai repede banii de care ai nevoie.

Vrem sa contribuim la realizarea planurilor tale si de aceea iti punem la dispozitie o modalitate rapida si convenabila de a solicita un credit agricol online. Fermierii pot completa cererea direct pe site-ul nostru, portofin.ro, aceasta fiind si una dintre cele mai rapide modalitati de a deschide o solicitare pentru un astfel de imprumut.

De asemenea, iti stam la dispozitie si ne poti contacta la numarul de telefon 0374 310 010. Un consultant financiar Portofin iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie si te va ghida pe parcursul intregului proces de obtinere al unui credit pentru agricultura.

Fie ca apelezi la varianta online, fie ca vrei sa ne contactezi telefonic, pentru a finaliza cererea cu succes, vei avea nevoie de urmatoarele documente:

 • Adeverinta APIA. Acest document il poti obtine de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura din judetul in care locuiesti sau in care ai exploatatia agricola.
 • Atestat si carnet de producator. Carnetul de producator pentru agricultori este un document oficial emis de autoritatile din domeniul agriculturii care atesta statutul de producator agricol si permite fermierilor sa participe la programele de sprijin sau sa beneficieze de anumite facilitati legate de activitatile lor agricole. Carnetul de producator contine informatii despre producator: numele, adresa si alte date de identificare relevante. Acest document poate specifica tipurile de culturi sau activitati agricole desfasurate de fermier, precum cresterea plantelor sau a animalelor, viticultura, pomicultura, productia de lapte, oua etc.
 • Alte informatii privind productia realizata in anul anterior si prognoza pentru urmatoarea perioada. Se vor specifica cantitatile de legume, cereale, fructe etc., realizate in ultimul an - in cazul culturilor - precum si numarul de capete de animale crescute in cadrul fermelor zootehnice. De asemenea, tot aici, se vor insera previziunile fermierului privind sezonul agricol urmator.
 • Declaratie de venit/raport anual anterior. Acest document este necesar daca ai un SRL, II sau PFA, pentru a dovedi faptul ca ai avut activitate cel putin in sezonul anterior, aceasta fiind si o conditie prealabila pentru acordarea creditului agricol in Romania.
 • Registrul de incasari si plati, daca forma de organizare este una cu personalitate juridica (SRL, II, PFA).

Avantajele creditelor pentru agricultori si fermieri

Portofin este un serviciu modern de finantare pentru agricultori, care te va ajuta sa iti dezvolti afacerea cu succes. Daca esti un fermier care vrea sa isi maximizeze rezultatele te vei bucura de avantajele creditelor noastre agricole:

 • Grafic flexibil de rambursare a creditului agricol, adaptat specificului activitatii pe care o realizezi. Vei putea platii ratele in mod sezonier, dupa recoltarea si valorificarea produselor cultivate, atunci cand dispui de resurse financiare suplimentare.
 • Perioada de gratie de pana la 11 luni, de la momentul acordarii creditului pentru agricultura, pana la momentul achitarii primei rate. Astfel, ai timp suficient pentru a te ocupa de campaniile agricole in desfasurare si pentru a investi cu atentie banii imprumutati, fara a sta cu grija achitarii ratelor.
 • Analiza reala a afacerii pentru a te asigura ca obtii suma corecta de finantare. Vom analiza activitatea fermei tale si vom acorda creditul agricol in functie de nevoile tale concrete si reale.
 • Costuri fixe pe toata perioada de creditare, de aceea iti oferim transparenta in ceea ce priveste costurile, astfel incat pe toata perioada contractuala vei stii exact la ce sa te astepti, fara a crea situatii neplacute.
 • Pentru creditele agricole cu garantie acceptam diverse tipuri de garantii, inclusiv bunuri mobile, imobile, terenuri, utilaje, fidejusiune. Astfel, ai la indemana mai multe variante de a garanta creditul nefiind limitat sau ingradit in vreun fel.
 • Suma maxima finantata: 500.000 LEI. Astfel, prin creditul agricol Portofin, ai la indemana o suma importanta de bani cu care poti face investitii sau cu care poti finanta activitatea curenta a fermei tale.
 • Perioada de creditare maxima: 60 luni. Acordam timp suficient la creditele pentru agricultura fara garantii sau garantate pentru ca tu sa poti returna banii imprumutati fara stres suplimentar.

De ce sa alegi creditul pentru investitii in agricultura de la Portofin?

Iata cateva dintre motivele pentru care fermierii si producatorii agricoli din Romania aleg investitiile prin creditul pentru agricultura de la Portofin sau apeleaza la credite pentru achizitii de terenuri intravilane si extravilane:

 • Documentatie redusa - stim ca iti doresti sa scapi repede de birocratia obtinerii unui credit pentru a te intoarce la activitatile tale curente.
 • Timp de raspuns rapid - pentru a-ti oferi finantarea cat mai repede posibil.
 • Proces de aplicare consultativ - un consultant financiar experimentat te va ajuta si te va ghida in obtinerea finantarii dorite.
 • Dobanda fixa - ca sa iti poti planifica bugetul anual cu incredere.

La Portofin, suntem dedicati sprijinirii comunitatii agricole si a fermierilor din Romania. Drept urmare, dorim sa crestem acest sector si sa te ajutam sa atingi potentialul maxim in domeniul agricol pe care l-ai ales. De aceea, daca ai intrebari suplimentare sau doresti sa soliciti un credit agricol, nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici pentru a te ajuta sa-ti dezvolti afacerea agricola si sa construiesti un viitor solid pentru ferma ta.

Nu ezita si descopera acum modul in care Portofin poate deveni partenerul tau de incredere in ceea ce priveste finantarea in agricultura!